کارخانه گز نیکومنش در سال 1394 با مساحت 2.800 متر مربع با هدف و حمایت سوغات اصفهان، اشتغال زایی، کمک به اقتصاد کشور و تفکرات نیروی جوان و دانشجویی، بدون هیچ گونه تسهیلات بانکی و موسسهای افتتاح شد.
پس از گذشت نیم دهه با پشتکار و برنامه ریزیهای کوتاه و بلند مدت با سعی و پشتکاری قوی با بهرهگیری از علم به روز و جدیدترین دستگاههای پیشرفته با استاندارد ملی ایران و مجوزات از سازمان بهداشت، غذا و دارو و صادرات در کمترین زمان با استقبال پر شکوه مردم از محصولات این کارخانه در باور عموم به رسمیت شناخته شد.
اطلاعات اولیه گز نیکومنش
- تاریخ تاسیس: 22/04/1394
- مساحت کارخانه: 2.800. متر مربع
- استاندارد: استاندارد ملی ایران
- شماره پروانه بهداشتی سیب سلامت: 14746/15
- اخذ مجوزات: سازمان صنعت معدن و تجارت، سازمان غذا و دارو
- گواهینامه: تنها واحد نمونه برتر از سازمان غذا و دارو در سال 1398 تا اکنون
- پست الکترونیک: nikiimaneshgaz76@gmail.com
نوع تفکر: تولید محصول سنتی با کیفیت و متنوع با قیمت رقابتی
نوع رویکرد: ورود به بازارهای داخلی و خارجی( معرفی ارزنده در سطح بین المللی از دسرهای سنتی استان اصفهان)
کارخانه گز نیکومنش با ارتقاء سطح بهداشتی و کیفی بعنوان تنها واحد نمونه برتر سازمان غذا و دارو در استان اصفهان میباشد. همچنین موفق به اخذ تشویقی نشان استاندارد ملی شد. در راستای شناخت این محصول با ورود به بازارهای جهانی و صادرات به اروپا و آمریکا سهم بسیار خوبی را در فروش این محصول سنتی در سایر نقاط دنیا بدست آورد.
محصولات گز نیکو منش
- گز لقمه با درصد های متفاوت و انواع مغزیات با کیفیت
- گز آردی با درصد های متفاوت و انواع مغزیات با کیفیت
- سوهان عسلی تخت و لقمهای
جهت مشاهده قیمت محصولات کلیک کنید
مشتریان گز نیکومنش
مشتریان داخلی:
سازمانهایی دولتی و غیر دولتی، فروشگاههای معتبر سراسر کشور
مشتریان خارجی:
صادرات به بیش از 20 کشورهای خاورمیانه، کشورهای همسایه، کشورهای اروپایی و…
وجه تمایز گز نیکونش
- قیمت رقابتی
- کیفیت بالای محصولات
- شکیل بودن بسته بندی
- هدایای مناسبتی خاص
- بالاترین سطح رضایت مشتری
- مسئولیت پذیری والا جهت رضایت خریداران
- انتقاد پذیر بودن و سعی در حل نقد بعمل آمده
- طراحی و چاپ لوگوی اختصاصی اشخاص حقیقی وحقوقی
- چاپ عکس دلخواه مشتریان بر روی جعبههای فانتزی
- دارای گواهینامه نشان برتر از سازمان غذا و دارو در سال 1398
- حفظ تعادل قیمت و کیفیت با توجه به نوسانات قیمت ارز و گرانیها
- یکی دیگر از تمایزات گز نیکومنش با سایر همکاران، استفاده از مواد اولیه 100% طبیعی و طعم دهنده های اصیل گز همچون مانیهای گیاهی در تمامی محصولات
دستآوردها و افتخارات گز نیکومنش
- انتخاب واحد نمونه سازمان غذا و دارو
- ورود به بازارهای جهانی
- کسب تندیس صادر کننده نمونه سال
- دریافت لوح از سازمان گردشگری
- دریافت لوح تقدیر سازمان حقوق مصرف کننده
- دریافت نشان تشویقی سازمان استاندارد ملی
افق 1404 گز نیکومنش( چشم انداز)
ورود به بازارهای آسیای شرقی و آمریکای لاتین و شناساندن این محصول سنتی اصیل، طبیعی و سالم به تمام جهان
مسئولیتهای اجتماعی گز نیکومنش
- ارزش آفرینی
- کمک به اقتصاد کشور
- حمایت از صنعتگران این حوزه
- اشتغالزایی مردم حومه شهرک صنعتی سروش اصفهان
- سعی در بالا بردن سطح شادابی و رضایت از زندگی کارمندان
- حجم بالای صادرات کمک به ارزآوری در کشور در شرایط سخت تحریم
- حمایت و تهیه سبد معیشتی ایام های متفاوت به انجمنها و نهادهای مردمی
معانی گز
گز نام درختچه ایست که 30 گونه از آن تابحال شناخته شده است. در زبان هندی با نام ” چهاو” و در زبان عربی با نام “طرفا” خوانده میشود. معروف ترین گز، گز انگبین میباشد که در مناطق شوره زار اصفهان و مناطق کویری، دراطراف کوههای بلداجی میروید که از این مادهای شهددارشیرین و نوشین با نام انگبین خارج میشود و یکی از مواد اصلی تولید گز میباشد. از خواص این شیره و صمغ درخت گز میتوان به درمان امراض چشمی و مسهل اطفال اشاره کرد.
تاریخچه تولید گز
ابتداییترین تولید گز در دهه 20 هجری شمسی در اصفهان و صرفا با ترکیب گزانگبین، شکر، سفیده تخم مرغ و مغزیجات با رنگ کاراملی تولید شد، که در اعیاد و رسوم مختلف به عنوان پذیرایی لوکس و تجملی بشمار میآمد که همزمان باشکوفایی هنر و فرهنگ در زمان صفویه و در شهر اصفهان تولید شد. اولین کالای صادراتی گز به خارج از کشور در زمان محمدخان قاجار صادار شد.
جهت مطالعه تاریخچه کامل تولید گز کلیک کنید
امروزه گز در شهرهای اصفهان، چهارمحال بختیاری ( بلداجی) ، نهاوند، قم، کرمان و یزد بعنوان یکی از تنقلات شیرین و بعنوان سنت و سوغات بشمار میآید.
شاردن گز را با نام شیرینی عجیب خواند و در این باره گفت: در حوالی شهر اصفهان درختهای کوچک گز رویش میکند که از این درختان شیره مایعی با نام گز انگبین با تعریق درخت خارج میشود، این ماده شبیه به عسل توسط قنادب اشیان تبدیل به خمیر و با ترکیب مغزه پسته قرصهای گرد مانند بنام گز میپزند که بسیار خوشمزه میباشد.
هانری رته دالمانی؛ از خاطرات خراسان تا بختیاری درباره گز این چنینن نوشت: در بین تنقلات آب نباتی ایران محصولی با نام گز است که این ماده شیرین از ترشحات نوعی از کرم در روی برگهای درخت کوچکی بنام گز است تولید میشود.
مواد اولیه تولید گز
- شکر
- گلوکز
- گلاب
- زعفران
- انگبین
- ترنجبین
- سفیده تخم مرغ
- عرق بیدمشک
- عرق گل گز
- مغز پسته
- مغز بادام
نحوه تولید گز
پروسه پخت گز حدود 8 ساعت زمان میبرد. در ابتدا مخلوط آب و شکر حل شده را به مدت 20 دقیقه حرارت می بیند، سپس گلوکز را به آن اضافه میشود، مایع بدست آمده را از روی حرارت برداشته و از صافی عبور داده تا ماده فاقد مواد زاید شود و بعد از زلال شدن این مایع مجدد روی حرارت قرار داده میشود و اینقدر همزده تا به غلظت برسد که اصطلاحا به آن چاشنی و یا سیاه چاشنی گفته میشود.
در مرحله بعد سفیده همزده تخم مرغ را به سیاه چاشنی اضافه میکنیم. بعد از آن عرق بیدمشک و گلاب اضافه میشود، سپس در مرحله رسیدگی مواد را با دستگاه هم زن، روی حرارت هم میزنیم باید توجه داشت که این زمان نباید به مرحله پختگی برسد به دلیل اینکه حالت به اصطلاح پُف خود را از دست میدهد. در مرحله بعدی با کم کردن حرارت سرعت هم زنها پایین میآید تا سفیده تخم مرغ تبخیر و تبدیل به گز شود و در گام بعدی مغز بادام و پسته و یا ترکیب هر دو به پاتیل اضافه میشود و بعد گز را در قالبهای مشخص پهن کرده و در دمای 3 الی 8 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت قرار داده تا قوام یابد و بعد از آن برش داده میشود و با بسته بندیهای متفاوت بهداشتی تزئین میگردد.
انواع گز نیکومنش
- گز لقمهای
- گز آردی
- گز برشی
نکته: تولید گز بالای 40% از بید مشک تولید میشود. که این نوع مواد منجر به استفاده کمتر شکر در تولید گز میگردد.
جهت مطالعه کامل از انواع دسته های گز و خواص درمانی آن کلیک کنید
کاربرد و خواص درمانی گز
- ضد سرفه
- تقویت کننده
- آرامش اعصاب
- رقیق کردن خون
- درمان زخم معده
- درمان بیماری ریوی
- بهبود به عملکرد مغز
- خاصیت آنتی اکسیدان
- درمان بیماریهای کبدی
- رفع سستی اندام و عضلات
- پیشگیری از پوکی استخوان
- بکار بردن در موارد پوست و زیبایی
- رفع بیماری گوارش نمک هندی و رفع یبوست
موارد مصرف گز
گز سرشار از مولتی ویتامینهایی ایست که هر کدام نقش بسازیی در سلامتی بدن دارند من جمله:
ویتامین A. C . E و B1 . B2 . B3 .B6 همچنین منابع عظیم آهن، سدیم، پتاسیم، فیبر، کلسیم ومنیزیم میباشد.
موارد منع مصرف گز
تابحال عوارض مصرف تناول یا مصرف گز شناخته نشده است منتهی مصرف بیش از حد هر نوع خوراکی عوارض خاص به خود را در بر خواهد داشت.
نکات نگه دارنده گز
عموم مردم علاقمند هستند گز تازه و نرم میل کنند، البته گز از اقلام خوراکیهایست که به دور از آفتاب و در جای خشک و خنک مثل یخچال نگهداری میشود. ناگفته نماند بعلت پر طرفدار بودن این نوع از شیرینی گاها گز را در فریزر، فریز کرده و نیم ساعت قبل از مصرف از فریز بیرون آورده و با کیفیت مطلوب همراه چای و قهوه و سایر دمنوشها صِرف میشود.
طریقه نرم کردن گز سفت شده
نحوه ساخت سوهان عسلی
از انواع آب نباتهای پر طرفدار نوعی آب نبات شبیه به پولکی های اصفهان با نام سوهان عسلی میباشد که بیشتر در شهرهای قم، اصفهان و زرند کرمان تولید میگردد. سوهان عسلی بیشر همراه با نوشیدنیهای داغ سرو میشود. مراحل پخت سوهان عسلی به شرح ذیر است:
در ابتدا شکر را با دمای پایین ذوب کرده و تا زمانی که رنگ طلایی گرفت به آرامی تفت داده میشود. در مرحله بعد کره و بعد از آن زعفران دم کشیده به مواد افزوده می شود. در مرحله آخر مغزیجات خلال شده را به میزان دلخواه به آن اضافه میکنند. مواد بدست آمده را در غالب مد نظر ( ترجیحا ظرف استیل ) با ضخامت دلخواه قرار میدهند. ( وجه تمایز سوهان عسلی گز نیکومنش نازکی آن میباشد )
جهت همکاری برای صادرات و اخذ نمایندگی کلیک کنید
قیمت محصولات گز نیکومنش
گز نیکومنش در راستای حفظ مشتری مداری با حداقل سود و حذف واسطهها سعی در قیمت رقابتی و محصولات تازه و با کیفیت به مشتریان گرامی دارد.
جهت دریافت قیمتهای انواع گز و سوهان به وب سایت https://nikoogaz.ir/ مراجعه نمایید.
نشانی فروشگاه مرکزی: اصفهان، میدان نقش جهانی، جنب عمارت عالی قاپور، پلاک 7، شماره تلفن: 03132222232 / 09133894028
نشانی دفتر: اصفهان، خیابان حکیم، بازار حکیم طبقه اول پلاک 293، شماره تلفن: 03132120073
نشانی کارخانه: اصفهان، شهرک صنعتی سروش، پلاک 30 شماره تلفن: 03138553135
به چه صوت می توانیم با شما ارتباط بگیریم؟
با شماره 09133894028 تماس حاصل فرمایید