گز از جمله شیرینی جاتهای تجملی دوران قدیم است که به پادشاهان کشورهای مختلف پیشکش میشد. کمکم این شیرینی لذیذ رواج پیدا کرد و در رسوم مختلف در پذیرای های خاص از آن استفاده شد.
همانطور که در مقالات قبلی به آن اشاره کردیم اولین صادرات گز به دوران قاجاریه بر میگردد. رفته رفته یکی از پرآوازهترین شیرینی ایرانی در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت و گز و سوهان یکی از محصولات صادراتی منحصر به فرد ایران شد.
در هر سال رقابت برای فروش و صادرات گز و سوهان در بازار ایران داغ است. در این مقاله به تعرفههای صادرات گز و سوهان و موارد مربوطه می پردازیم. با ما همراه باشید….
مراحل صادرات گز و سوهان
گز و سوهان یکی از محصولات منحصر به فرد ایران ( اصفهان و قم ) میباشد که در رقم صادرات و ارزآوری به کشور تاثیر خاصی دارد.
چرا صادرات گز؟
یکی از دلایل متفاوت گز و سوهان نسبت به سایر مواد غذایی بسته بندیهای متفاوت آن است، که از دیرباز ایران و بلاخص اصفهان با سبک زیبای معماری ورد زبانها بوده است. بنابراین نقش و نگارهای مختلف جعبهها چشم ها را به خود خیره میکند. از دلایل دیگر صادرات گز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ماندگاری گز
- گز با ذائقه مردم جهان
- قیمت مناسب گز
جهت اخذ نمایندگی فروش گز نیکومنش در سایر کشورها با شماره تماس: 09133894028
روشهای صادرات گز
به طور معمول گز را به دو صورت میتوان صادر کرد:
- داشتن شرکت بازرگانی و مجوزهای مربوط به صادرات و ترخیص کالا، که در این صورت شرکت بازرگانی با تولید کننده استاندارد گز ارتباط میگیرد. گزنیکومنش تنها دارنده نشان برتر سازمان غذا و دارو در سال 1398 میباشد.
- همکاری با شرکتهای حمل و نقل با شرکت بازرگانی که بتواند خدمات صادرات و ترخیص کالا را انجام دهد.
بهترین و برترین گز و سوهان برای صادرات کدام تولید کننده میباشد؟
جهت صادرات گز و سوهان مثل تمامی محصولات صادراتی دیگر از یک سری استانداردها و مقرراتی ازجمله استاندارد بازرگانی، گواهی بهداشتی (سیب سلامت) و رضایت مشتریان الزامی میباشد. بازار رقابت تولید کنندگان گز و سوهان در اصفهان کاملا محسوس است و در بین تولیدکنندگان برتر، گز نیکومنش با حفظ کیفیت مطلوب و قیمت نازل در سال 1398د واحد نمونه برتر سازمان غذا و دارو شد و با توجه به تحریمها به بازار کشورهای عربی و اروپا صادرات را آغاز کرده است.
مشخصات صادرات گز و سوهان
- کیفیت طلوب
- ماندگاری بالا
- مواد اولیه با کیفیت جهت تولید گز و سوهان
- داشتن مجوزات لازم بالخص سازمان غذا و دارو
- بسته بندیهای شکیل
- استفاده از به روز ترین دستگاهها و ملزومات
- بهرهمندی از نیروی مجرب و با تجربه
از وجه تمایز و افتخارات گز نیکومنش میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- گواهینامه ISO 9001-2008
- گواهینامه موسسه جهانی حلال
- نشان استاندارد ایران به شماره : 636499495
- واحد نمونه سازمان غذا و دارو در سال 1397
- صادر کننده نمونه کشور در سال 1396
- تنها صادر کننده مستمر به اتحادیه اروپا
- موفق به اخذ نشان استاندارد ملی ایران در سال 1395
- شماره پروانه بهداشتی ساخت از سازمان غذا و دارو : 15/16415
جهت راهنمایی و شروع همکاری صادراتی با شماره تماس: 09134379124 تماس حاصل فرمایید.
اقدامات لازم جهت صادرات گز و سوهان
- شناسایی بازار مناسب کشور مقصد
- تخمین عرضه و تقاضای گز و سوهان
- ارتباط مستمر و عقد قرارداد با کارخانه تولید گز و سوهان
- اخذ راهنمایی و مشاوره با واحد بازرگانی کارخانه
- ارتباط با مدیر فروش
مجموع صادرات گز و سوهان ایران
طبق آمارهای بدست آمده صادرات گز ( تمامی تولیدکنندگان گز ایران ) در سال 1400 با حجم 1.087 تن معادل 1.700.000 $ با ارزش ریالی 40 میلیارد تومان و در سال 1401 با حجم 552 تن گز معادل 1.200.000 هزار $ با رزش ریالی 33 میلیارد تومان در 26 کشور مختلف بود. بنابراین اهمیت صادرات این صنعت غذایی بسیار بالا میباشد.
همچنین آمار صادرات سوهان ( تمامی تولیدکنندگان سوهان ایران ) در سال 1400 با 1.050 تن معادل تقریبی 1.600.000 $ با ارزش ریالی 37 میلیارد تومان و در سال 1401 با حجم 1.073 تن معادل 1.750.000 $ با ارزش ریالی 48 میلیارد تومان بوده است.
آمار بالا نشان میدهد که علیرغم رشد نامحسوس صادرات سوهان، حجم صادرات گز کمتر شده است.
نحوه محاسبات حقوق و هزینههای گمرکی گز و سوهان 1403
یکی از مباحث مهم در هزینههای صادرات گز و سوهان، من جمله برگ سبز گمرک، مالیات میباشد. در این قسمت سعی داریم بیشتر نحوه محسابات هزینهها و حقوق گمرک در سال 1403 را بررسی و شرح دهیم.
گام اول: محاسبه حقوق گمرکی کالا با ارزش 4 % گمرکی
گام دوم: ارزیابی سود بازرگانی
گام سوم: درصد مالیات صادرات و واردات به اضافه ارزش افزوده ( ناگفته نماند برخی از کالاها معاف از مالیات هستند )
گام چهارم: عوارض هلال احمر با 1%
گام پنجم: هزینههای بیمه کالا، هزینههای حمل و نقل و ترانزیت
استعلام هزینه و حقوق گمرکی گز و سوهان 1403
کارخانههای تولیدی گز و سوهان برای صادرات مستلزم آگاهی از استعلام هزینه و حقوق گمرکی میباشند تا به صورت برنامهریزی شده در این راستا گام بردارند.
نکته: با توجه به متغییر بودن این هزینهها برای کالاهای متفاوت، صادر کننده میبایست 4% ارزش کالا را با عنوان حقوق گمرکی محاسبه کرده، بعد از این با جدول تعرفه گمرکی ایران مطابق داده و سهم سود بازرگانی را به مبلغ اضافه میکند. در آخر 1% عوارض هلال احمر، 9% مالیات بر ارزش افزوده ( لازم به ذکر است مالیات بر ارزش افزوده در بیشتر کالاها 10% میباشد ) با اضافه هزینههای متفرقه یا فرعی (هزینههای حمل و نقل، بیمه و…) ارقام نهایی به دست میآید.
فرمول محاسبه به شرح ذیل میباشد:
عدد به دست آمده = هزینه های متفرقه + 1% عوارض هلال احمر + 9% مالیات بر ارزش افزوده *** هزینه حق گمرکی
روش پرداخت هزینه و حقوق گمرکی گز و سوهان
بعد از محاسبات ارقام و اعداد هزینه و حقوق گمرکی تعرفه گمرک، متقاضی جهت پرداخت هزینههای مذکور از طریق مراجعه حضوری به سازمان گمرک اقدام مینماید. جهت سهولت در انجام پرداختیها و کاستن حجم ترافیک حضوری، متقاضیان از طریق سامانههای پرداختی سامانه پرداخت عوارض گمرکی به نشانی payment.irica.ir تا سقف 50 میلیون تومان میتوانند این هزینهها را پرداخت نمایند.
کلیه بازرگانان و تاجران عزیز جهت همکاری در حوزه صادرات صنعت گز با شماره تلفن: 0933894028 تماس بگیرید.
بخشهای کتاب صادرات و واردات 1403
به روزترین و آخرین کتاب مقررات صادرات و واردات 1403 مرتبط با قوانین این حوزه در بیست و یک قسمت و نود و هشت فصل میباشد. در زیر به صورت تیتر به آن اشاره کردیم:
- قانون مقررات صادرات و واردات ایران مصوب 1372/7/4
- آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات
- قانون ساماندهی مبادلات مرزی مصوب 1384/7/6 مجلس شورای اسلامی
- آییننامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی
- فهرست بازارچه های مرزی
- فهرست کالاهای وارداتی توسط مرزنشینان
- فهرست برخی از قوانین و مقررات مرتبط با واردات و صادرات و مصوبات مربوطه
- قواعد عمومی برای تفسیر سیستم هماهنگشده
- فهرست کشورهای دارای تعرفه ترجیحی با جمهوری اسلامی ایران
- توضیح حقوق ورودی
- تذکرات مهم
بخش های صادرات و واردات مربوط به گز و سوهان 1403
به دلیل صرفه جویی در وقت شما همراهان گرامی در این بخش قسمتهای مربوط به صادرات گز و سوهان و موارد مربوطه به آن پرداخت خواهد شد.
فصل چهارم: محصولات صنایع غذایی
- فصل هفدهم: قند و شکر و شیرینی
- فصل هجدهم: کاکائو و فرآوردههای آن
- فصل نوزدهم: فرآوردههای غلات، آرد، نشاسته، فکول یا شیر؛ نانهای شیرینی
- فصل بیست و سوم: آخال و تفاله صنایع خوراکسازی؛ خوراکیهای آماده برای حیوانات
فصل سوم: چربیها و روغنهای حیوانی یا نباتی؛ فرآوردههای حاصل از تفکیک آنها؛ چربیهای خوراکی آماده؛ مومهای حیوانی یا نباتی
- فصل پانزدهم: چربیها و روغنهای حیوانی یا نباتی؛ فرآوردههای حاصل از تفکیک آنها؛ چربیهای خوراکی آماده؛ مومهای حیوانی یا نباتی
- فصل هفتم: سبزیجات، نباتات، ریشه و غدههای زیرخاکی خوراکی
- فصل نهم: قهوه، چای، ماته و ادویه
- فصل یازدهم: محصولات صنعت آردسازی؛ مالت؛ نشاسته و فکول؛ اینولین؛ گلوتن گندم
- فصل دوازدهم: دانه و میوههای روغندار؛ دانه و بذر و میوههای گوناگون؛ نباتات صنعتی یا دارویی؛ کاه و نواله
- فصل سیزدهم: انگمها؛ صمغها،رزینها و سایر شیرهها و عصاره نباتی
- فصل چهاردهم: مواد قابل بافت؛ سایرمحصولات نباتی که در جای دیگر گفته شده و مشمول شماره دیگر تعرفه نباشد
جدول صادرات و واردات گز و سوهان 1403
کد تعرفه گمرکی گز و سوهان
کد تعرفه گمرکی جهت صادرات گز و سوهان در ردیف 17049010 جای گرفته است.
سخن پایانی
در این مقاله با نحوه محاسبه هزینه و حقوق گمرکی آشنا شدیم و از آمار صادرات گز و سوهان متوجه اهمیت صادرات این صنعت خوشمزه شدیم.
گرد آورنده: گروه صنعتی گز نیکومنش
جالب بود که تعرفه صادرات 1403 را می خواستم مقاله شما آمد بالا!!!!!!!!
جالب بود که تعرفه صادرات 1403 را می خواستم مقاله شما آمد بالا!!!!!!!!